Marc de Corte


Marc De Corte omschrijft zichzelf als deel uitmakend van een ‘uitstervende diersoort’. In tijden waarin de eindtermen in het onderwijs geen ruimte meer laten voor artistieke vorming, is het aantal Belgische kunstenaars dat een sterk ontwikkelde, anatomisch zuivere bronzen beeldencollectie heeft uitgebouwd slechts op twee handen te tellen. Marc behaalde zijn Meestergraad in de Beeldende Kunsten in 1997 aan Sint Lucas Gent en werkt sindsdien al meer dan 24 jaar fulltime aan zijn sterk beeldend verhaal, bijgestaan door de drie belangrijkste Vlaamse bronsgieterijen: Art Casting, De Groeve en Van Geert.

Marc startte met creëren toen hij amper 5 jaar oud was. Die 41 jaar ervaring bracht hem intussen de wereld rond op zoek naar boeiende verhalen, vergeten technieken en technisch-anatomische uitdagingen.

Als inspiratie verwijst De Corte graag naar zijn verslaving aan hedendaagse dans die hem in staat stelt elegantie te koppelen aan een zeer sterke beeldentaal.

Hoewel hij doordrongen is van Dostoevsky’s “Schoonheid Zal de Wereld Redden”, schuwt hij hedendaagse thema’s niet. De rechten van de vrouw en de zoektocht naar nabijheid in tijden van pandemie, zijn bijvoorbeeld onderwerpen die in zijn nieuwste beelden doorleefd worden.

Dit maakt van De Corte een zeer actuele kunstenaar en belofte voor de figuratie van de Belgische beeldhouwkunst.