Flowers

Champagne verkoop

Champagne flessen 2021

Meer dan 1.500 champagne flessen werden van onze vorige kunst oplage verkocht. Meer dan 9.000 keer werd met onze champagne geklonken op de vriendschap of de liefde. En, toch hebben wij vele champagneliefhebbers, kunstbewonderaars en muselets-verzamelaars moeten teleurstellen. We hebben daarom alle redenen om ook dit jaar 6 flessen met een aangepast etiket en muselet aan te bieden.

Champagne flessen 2021

Champagne Kopen

Onze champagne met exclusieve etiketten en muselets is te koop per karton van 6 flessen (75cl) voor 150€, inclusief BTW. Graag eerst proeven? Kom gerust naar onze tentoonstelling van 2 tot 5 september en bestel een lekker glaasje. Goedgekeurd? Dan kan je daar dadelijk vertrekken met één of meerdere kartonnetjes.

Nu champagne kopen

6 Kunstenaars

We zijn bij onze vaste leverancier Nowack gebleven. Maar, we hebben wel 6 nieuwe kunstenaars de kans gegeven om hun werken te promoten. Het was weer een zeer moeilijke opdracht om tussen onze meer dan 50 kunstenaars er 6 te selecteren die de diversiteit van de werken op onze kunsttentoonstelling kunnen vertegenwoordigen. Onze uiteindelijke keuze is gevallen op deze 6 fantastische en hedendaagse kunstenaars:

  • Veerle De Vos
  • Absolufoufolle
  • Dominique Jourdain
  • Marc De Corte
  • Françoise Dragon
  • Francis Méan

Wij zijn hun dan ook zeer dankbaar dat zij voor deze gelegenheid tijdelijk deze afbeeldingen ter onze beschikking hebben gesteld.

Relatiegeschenk

Vorig jaar hebben een aantal bedrijven beslist om onze champagne te geven aan relaties en medewerkers. Hiermee hebben ze naast hun dankbaarheid ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen benadrukken want elke verkochte fles draagt bij tot de ondersteuning van onze goede doelen ten voordelen van minderbedeelde kinderen. Door de zeer positieve respons van hun klanten en medewerkers hebben dit jaar reeds een aantal van deze bedrijven beslist om de actie te herhalen

Interesse om dit jaar ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid van jouw bedrijf in de verf te zetten? Aarzel niet en mail naar henk@kiwaniszaventem.be voor meer inlichtingen. Kiwanis Zaventem kan ook voorzien in aangepaste verpakking en of etikettering.

Nowack Brut Carte d'Or

De Champagne Nowack Brut Carte d'Or is de première cuvée van het domein Nowack en al 20 jaar onze huischampagne. Heel evenwichtig en in harmonie dankzij de drie grote champagne druivensoorten. Hij verleidt de liefhebbers door zijn subtiliteit en verfijning. Een ideale champagne als aperitief of dessert. De champagne Brut Carte d'Or wordt door zeer velen geapprecieerd. De 3 druivensoorten worden apart gevinificeerd om hun specifiek aroma te behouden en worden daarna zeer zorgvuldig gemengd.

Jean-Baptiste Nowack, afkomstig uit Bohemen, liet zijn bagage in 1795 achter in de Champagne en vestigde zich op de rechteroever van de Marne-vallei in het kleine dorpje Vandières, wiens naam betekent "wijn geven". Na 4 generaties te werken op kleine percelen krijgt Ferdinand Nowack in 1930 als allereerste Nowack de officiële titel van wijnmaker. De echte start van het huidige champagnebedrijf. Geleidelijk gaf hij de geheimen van zijn knowhow, zijn erfgoed en vooral zijn passie door aan zijn zoon Fernand. Met deze achtergrond werd Fernand twee opeenvolgende jaren bekroond op het Concours Général Agricole de Paris in 1935 en 1936 voor zijn wijn die op de markt werd gebracht onder de naam Vin Nature de la Champagne, een rode Coteaux Champenois 100%. De geschiedenis herhaalt zich en zijn zoon Bernard maakt de gelukkige transformatie van de jaren zestig door en past zich aan de nieuwe markt aan door het aantal jaargangen te verhogen die het mogelijk maken om de fundamenten te consolideren en het Nowack huis uit te breiden. Het verhaal gaat verder in het heden met Frédéric en Flavien voor wie de passie voor de wijngaard, de smaak van de druif, de liefde voor het landschap en het terroir de basis vormen van hun persoonlijkheden.

De filosofie van het huis Nowack is om het complexe ecosysteem van elk perceel van hun wijnstokken te begrijpen om het te respecteren. De biodynamische bereidingen (hoornmest, silica, compost, kruidenthee, etc.) die we toepassen, herstellen een gunstiger evenwicht voor levende organismen. Ze zoeken constant naar een zo autonoom mogelijk interactie tussen de bodem, de vegetatie en de dieren om de wijngaard in zijn terroir te herstellen en om de meest voedzame wijn te produceren.