David Natidze


David Natidze, (16/03/1969) te Tbisili de hoofdstad van Georgië,

David ging na de kunstschool naar de Academie voor schone kunsten in Tbilisi (1989-1994) in de richting van de beeldhouwkunst. Eens afgestudeerd, is hij naar België verhuisd om zijn studie te verlengen aan de Academie voor schone kunsten Antwerpen, eveneens in de richting beeldhouwkunst.

Zijn eerste project was in 1996 waar hij de beelden van het centraal-station van Leuven moest renoveren. Dit deed hij samen met beeldhouder Dirk Lenaerts.

Van 1998 tot nu neemt hij deel aan verschillende projecten. Restauratie van het Sint-Michiels Kathedraal Brussel, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen, Het Steen Antwerpen, de beelden van la Grand Place Brussel en Sint-Romboutskathedraal Mechelen zijn enkele voorbeelden van de talloze opdrachten die hij doorheen zijn cariere heeft gemaakt. Hij participeerde aan Sculpture Symposium waarbij hij monumentale beelden heeft gemaakt in Balegem België (2003) en in Santiago de Compostella Spanje (2005). In 2007 was hij uitgenodigd om deel te nemen aan een project van monumentale beeld in Batumi, Georgie. Vanaf 2008 geeft hij les in de kunstschool van Schilde, België. Ook is hij tijdens al deze jaren te vinden bij verschillende exposities en art shows in verschillende landen en galeries waar hij zijn collecties beeldhouwwerken tentoonstelt .

 Het werk van David Natidze valt te omschrijven als een onderzoek naar verschillende vormen en objecten met hun achterliggende gedachten. De verschillende onderwerpen die hij weergeeft zijn representaties van gesimpli?ceerde objecten en vormen uit de persoonlijke omgeving die hem hebben geïnspireerd. Door het abstraheren ervan, trekt hij de attitude van de vorm, gevoelens en ongeschreven regels in twijfe