Christian Cadelli


Alles wat menselijk en dierlijk is...

Christian Cadelli, geboren in Brussel in het jaar 1953, is zelf ook kind van een artiest. De verbeeldingskracht en het talent om kunstwerken te scheppen werden hem letterlijk met de paplepel ingegeven. Vandaag woont en werkt Christian Cadelli in Wezembeek Oppem; hij stelt regelmatig tentoon in België en in het buitenland. Keer op keer stralen zijn creaties een overdaad van kracht, soberheid, verfijning en elegantie uit. Niets is statisch; de sculpturen van Christian Cadelli zoeken het licht op; zij léven.


In zijn vaders’ atelier, deed Christian zijn eerste ervaringen op met het bewerken van gips. Ondertussen verwerkt de artiest uiteenlopende natuurlijke materialen in zijn creaties: marmer, hout, steen, terracotta, ijzer en brons, leder, zelfs mergpijpbotten…


Vaak terugkerende thema’s in de werken van Christian Cadelli zijn de vrouw (verpersoonlijking van de toekomst van de man), het koppel, het menselijk gelaat, dromen en reizen, de menselijke samenleving, eenzaamheid. Als begenadigd jazz- en bluesmuzikant en -zanger, is natuurlijk ook ’muziek’ een constante inspiratiebron. Voor wie hem nog niet kent, is deze artiest absoluut het ontdekken waard!